Svět byznysu se bude muset změnit, transformace přinese i příležitosti

Tomasz Heczko je vedoucím týmu zaměřeného na obchodní právo, právo nemovitostí a řešení obchodních sporů. Do Frank Bold Advokáti před více než rokem přestoupil z mezinárodní advokátní kanceláře působící v rámci tzv. velké čtyřky. Co podle Tomasze přinese udržitelnost do světa byznysu a v čem je příležitost pro právníky?

Čemu se ve Frank Bold Advokáti věnuješ?

Vedu tým zaměřený především na obchodní právo, právo nemovitostí a řešení sporů, což byla moje parketa i v minulosti. S týmem ale komplexně pokrýváme oblasti, které podnikatelé řeší, jako jsou obchodní smlouvy, M&A, korporátní a pracovní právo, financování.   

Co ti v práci dělá radost?

Zajímavé případy a kvalitně odvedená práce v týmu. A také projekty, které reálně přispívají dobrým věcem. V poslední době například vyjednávání smluv o spolupráci mezi městy a developery při chystaných revitalizacích významných brownfieldů s hodnotou plnění investora v řádech stovek milionů korun.    

Proč sis vybral Frank Bold Advokáty?

Dělal jsem v mezinárodní právní kanceláři, primárně komplexní obchodní smlouvy a velké spory u soudů i v mezinárodních arbitrážích. Pak jsem si ale uvědomil, že mi působení v čistě byznysově nastaveném prostředí asi nestačí. Přemýšlel jsem hodně o klimatické krizi a jak můžu já přispět k řešení těchto problémů. Frank Bold je úzce spojený s aktivním přístupem k transformaci finančního, stavebního i energetického sektoru v udržitelnější a odpovědnější byznys. Propojení těchto udržitelných témat se světem byznysu, ve kterém jsem se dosud pohyboval, pro mě byla zajímavá volba.

V čem vidíš to propojení?

Z EU přichází obrovský tlak na transformaci byznysu do udržitelné podoby, byznysový svět to bude muset aktivně řešit. Současně to přinese i velké příležitosti, jako bude lepší financování firem přes zelené dluhopisy nebo výhodnější bankovní financování pro udržitelné projekty. To vše je úzce napojeno na ostatní byznysovou agendu podnikatelů, má smysl to řešit v souvislostech. Samozřejmě nyní někteří v souvislosti s válkou na Ukrajině a energetickou krizí zpochybňují Green Deal a všechno, co zní “zeleně”. Jsem ale přesvědčen, že tranzice k udržitelné podobě ekonomiky a energetiky je nutná, bude pokračovat a je vlastně i odpovědí – byť částečnou – na dosavadní závislost na fosilních palivech z Ruska.

Je v přicházejících změnách nějaká příležitost pro právníky?

Věřím, že toto nové paradigma přináší velký prostor pro právníky, kteří chtějí pomoct efektivnímu rozvoji byznysu v oblasti udržitelnosti a aktivně napomoct společenské transformaci. Je to také příležitost nasměrovat správným směrem firmy i samosprávy a pomoct jim dobře aplikovat složité evropské předpisy. A zároveň neztrácet ze zřetele byznysový rozměr, aby bylo řešení pro klienta praktické a dávalo smysl v rámci jeho podnikání.   

Ve Frank Bold Advokáti jsme otevření novým talentům. Jaké parťáky bys ty do vsého týmu chtěl?

Sympaťáky, samozřejmě:) Ale vážně. Určitě takové, kterým jde o výsledek. Umí převzít zodpovědnost a ownership, chtějí dosáhnout pro klienta to nejlepší. Chtějí dělat právo na vysoké úrovni a zároveň se nebojí být trochu jiní. Jsou dobří právníci a jsou připraveni se učit a růst.

Jaké kolegy tady najdou?

Přátelské, uvolněné, přitom profesionály s drivem a tahem na branku. Věřím, že úspěch v právu je o motivaci a vysoké kvalitě služeb. Líbí se mi, že ve Frank Bold Advokáti máme obojí.

Chceš se s námi podílet na velkých věcech a měnit svět? Podívej se, koho hledáme do týmu.

Jak se u nás pracuje?

Jakých hodnot se držíme?

Přečti si více
rozhovorů. příběhů. ze zákulisí našich kauz.

Koncipientem ve Frank Bold: Advokacie pomůže člověku dospět

Chceš u nás pracovat?

Podívej se, koho právě teď hledáme do týmu.

Frank Bold Advokáti, s.r.o.
Údolní 33, 60200 Brno
IČ: 28359640
www.budfrankbold.cz
www.fbadvokati.cz

Kanceláře

Brno – Praha – Ostrava – Krakov – Brusel

Náš tým

Kontakt

zamestnani@fbadvokati.cz

+420 773 748 284